NIEUW! Biologisch & vegan
Prosecco Doc Treviso Col Fondo
Terug naar overzichtDit is een heel bijzondere Prosecco, de tweede gisting gebeurt op fles. Dit levert een hele droge Prosecco op (0g restsuiker) die verder rijpt op de “lie” (de droesem). Er bevindt zich een licht depot in de fles, dit is normaal. Het smaakprofiel evolueert van uitgesproken wit fruit zoals appels en perzik in het begin naar meer complexe aroma’s met een droge afdronk bij het ouderen.
De prosecco is gemaakt van Glera in Veneto, Italië.
Zonder toegevoegde sulfiet
Serveren tussen 8 en 10ºC.
Ideaal aperitief of bij feestelijke gelegenheden. Past goed bij visgerechten, bij sushi, bij pasta en kruidige risotto
Inhoud: 75 cl
Vittorio Carrarro. Tenuta GIOL heeft roots die teruggaan naar 1427 toen het wijnhuis voor het eerst schriftelijk gedocumenteerd werd. GIOL streeft ernaar om zo zuiver mogelijke wijnen te maken, zonder artificiële ingrepen in de wijngaarden en evenmin in de wijnmakerij. Geen pesticides, herbicides en synthetische meststo en. De wijnen worden traag gerijpt en niet geklaard. GIOL gebruikt geen dierlijke producten (zoals eiwit) en is bio-vegan gecertificeerd (ICEA-label) Respect voor de natuur, de tradtie en ervaring, de schoonheid en kwaliteit zijn de basisprincipes van GIOL.